Gombás marhatokány
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 1 kg marhalapocka
- 1 dl étolaj
- 4 fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítés
A húst felcsíkozzuk. A vöröshagymát az olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, sóval, borssal és a fokhagymával fűszerezzük, majd 3 dl vízzel felengedjük. Fedő alatt zsírjára pirítjuk. A borral felöntjük és fedő alatt pároljuk. Közben a felszeletelt gombát a vajban megpirítjuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és sózzuk, borsozzuk. A húshoz adjuk és együtt pároljuk. A végén a lisztel elkevert tejföllel besűrítjük és átforraljuk. Spagettivel tálaljuk. Egy kis reszelt sajtot is szórhatunk rá.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.