Gombás marhatokány

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg marhalapocka
  • 1 dl étolaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés

A húst felcsíkozzuk. A vöröshagymát az olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, sóval, borssal és a fokhagymával fűszerezzük, majd 3 dl vízzel felengedjük. Fedő alatt zsírjára pirítjuk. A borral felöntjük és fedő alatt pároljuk. Közben a felszeletelt gombát a vajban megpirítjuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és sózzuk, borsozzuk. A húshoz adjuk és együtt pároljuk. A végén a lisztel elkevert tejföllel besűrítjük és átforraljuk. Spagettivel tálaljuk. Egy kis reszelt sajtot is szórhatunk rá.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.